Ervaringen Soulmates

“Ik zat in een vicieuze cirkel en daar wilde ik uit”

– Isabelle (notaris internationaal kantoor) over Welkom Thuis – 

De vraag waarmee ik mij tot Margriet heb gewend betrof of zij mij kon helpen inzicht te krijgen in mijn positie  binnen mijn werkomgeving. Aanleiding daarvoor was een verhuizing van mijn team en het integreren met een ander team op de nieuwe locatie. In deze onrustige periode van verhuizing en veranderingen voelde ik mij wat ”wiebelig” en ik had sterk het gevoel dat Margriet mij zou kunnen helpen wat ordening aan te brengen in mijn gedachten. Ik zocht hulp om uit een bepaalde vicieuze cirkel van gedachten, gedragingen en handelingen te komen.

Margriet snapt snel de context van mijn werk. Ik voel me bij haar op mijn gemak

Bij Margriet voel ik mij op mijn gemak. Zij is in staat om je je (uitgebreide) verhaal te laten doen en dat vervolgens heel goed terug te brengen tot een vraag waarvan je denkt ”ja dat is het”. Daar kon ik zelf de vinger niet op leggen. Zij was in staat om mijn onrust en onderbuikgevoel  in een rustige en fijne setting te reduceren tot onderwerpen waar ik bewust op kan acteren en sturen. Ik vind het knap hoe Margriet zich in korte tijd mijn werkomgeving zo eigen heeft gemaakt, dat het leek of ze al jaren bekend was met deze setting en de betrokken personen. Daardoor voelde het heel natuurlijk om zaken te bespreken, zonder afstand.

Eerlijk zijn naar mezelf was best emotioneel, maar bood perspectief

Ik heb vooral veel steun ervaren in één van de moeilijkste jaren op professioneel gebied van de afgelopen 20 jaar. Zij heeft geholpen vooral dicht bij mezelf te blijven en weg te blijven van het pad om onder druk van je professionele omgeving anders te gaan acteren dan waar je je eigenlijk comfortabel bij voelt. Ik werd tijdens onze bijeenkomsten, en in de voorbereiding daarop, op een prettige manier als het ware gedwongen om heel eerlijk te zijn tegenover mezelf. Spannend en emotioneel maar met perspectief naar de toekomst, naar wat nog voor je ligt en waar je invloed op kan uitoefenen.

Ik ben van toegevoegde waarde

Gedurende de verschillende sessies heeft zij mij laten inzien dat ik met mijn inbreng en kwaliteiten in de geschetste professionele setting er toe doe. Het traject heeft mij inzicht en helderheid verschaft in bepaalde (negatieve) patronen in mijn directe werkomgeving; waarom blijkbaar dingen lopen of gebeuren zoals ze gebeuren. Ze heeft me ook uitgedaagd om verder te kijken dan het heden en meer na te denken over de professionele toekomst.

Ik heb meer rust en mijn onzekerheid neemt af

Ik ben blij omdat ik de stap heb durven zetten om hulp te vragen. Het heeft mij een bepaalde rust gebracht. De inzichten die ik heb gekregen, bieden mij houvast en geven een ander perspectief. Mijn onzekerheid neemt af.

Echt iets voor jou als je zelf en je werkomgeving een beetje vastzitten in patronen

Zo’n traject is echt iets voor mensen die een beetje vast zitten in hun eigen denkpatroon gecombineerd met een professionele setting waar weinig beweging in zit en waar men steeds in dezelfde (negatieve) patronen acteert en reageert.”