Business Retraites

Afstand nemen van werk. Loskomen van je dagelijkse realiteit. Tot bezinning komen en rust vinden.

Je wilt namelijk iets, je hebt een wens of verlangen, MAAR …

Die ‘maar’ houdt je gevangen. Je draait in cirkeltjes en komt er niet goed uit. Als het ook niet zo druk zou zijn op je werk. Als je maar zou weten waar je naar toe wilt. Als je de tijd zou hebben. Als je de rust zou hebben…

Kiezen voor een business retraite betekent jezelf de kans geven om helderheid te krijgen over je vraag en de weg vrijmaken voor de verandering die nodig is voor jou.

Welkom Thuis, plek van stilte voor groei

De plek waar carrière niet los staat van je leven, waar ambitie naast twijfel kan staan en onzekerheid door de ogen van zelfvertrouwen kan kijken. 
Een plek waar kennis wijsheid wordt en het spirituele praktisch. Het is de plek voor ervaren, openen, duiden en groei. 
Hier vind je de vanzelfsprekende stappen die jou verder helpen op de weg van voldoening en geluk in je werk. 

Voor leidinggevenden en professionals in organisaties

Verandering van binnenuit

Als leidinggevende of professional ben je gedreven om te bereiken wat je voor ogen hebt. Uitdagingen of obstakels die je onderweg tegenkomt, ga je niet uit de weg. Ze markeren jouw pad van groei. Daarbij schroom je niet om naar jezelf te kijken omdat je weet dat verandering buiten jezelf samenhangt met verandering in jezelf.

Jezelf kennen betekent ook je beperkingen leren kennen, je overtuigingen doorgronden en je schaduw onder ogen zien. Het is het leren inzien, doorzien en begrijpen wie je in wezen bent. Je komt bij mechanismen die verklaren wat je doet en waarom je dat doet. Op dat niveau bevindt zich de grond voor groei en ontwikkeling. Daar ontstaat perspectief, een innerlijk weten, en vind je moed en kracht om dat neer te zetten in je werk. Je brengt verandering door verandering in jezelf zodat spanning afneemt en de energie richting geluk weer kan stromen.

Met een business retraite zorg je voor verandering van binnenuit zodat je de weg vrij maakt voor verandering buiten jezelf. Dit is de meest natuurlijke weg, namelijk de weg van groei.

In een business retraite doorloop je onder begeleiding verschillende opdrachten, gebaseerd op oude en nieuwe methoden en technieken. Deze helpen jou jezelf te doorgronden en te manifesteren in je werk. Met het aanraken van andere lagen van bewustzijn, creëer je helderheid die je niet eerder had. De inzichten daaruit vertaal je met deskundige begeleiding naar praktische en strategische handelingen. Zo groei je naar de vakbekwame, bewuste professional of leidinggevende die jij wilt zijn.

Voor zelfstandig ondernemers, zoals coaches, trainers en interim managers

Het maken van eigen keuzes is belangrijk voor jou. Je weet voor welke klanten je het liefste werkt en je houdt graag de regie over je (werk)leven. Vrijheid is een term die voor jou is verbonden met verantwoordelijkheid. Zeg je ‘ja’ tegen een klant, dan neem je de volledige verantwoordelijkheid voor de opdracht. Dat zit nu eenmaal in je. Het is vanzelfsprekend dat jij jezelf ontwikkelt om vakvolwassen te zijn en te blijven.

Jij hebt namelijk een droom waarvoor je alles uit de kast haalt om die te realiseren. Jouw droom heeft te maken met het beeld dat jij hebt van de expert die jij wilt zijn. Om dat te bereiken, wil je zo veel mogelijk zelf bepalen hoe jouw pad eruit ziet. Soms kom je onderweg patronen of groeven tegen die jouw groei belemmeren. Het zijn van die valkuilen die je meestal pas achteraf herkent. Ze blijken niet zo makkelijk te veranderen, maar als jij vooruit wilt komen, heb je er wel iets aan te doen. Een business retraite is hier bij uitstek voor geschikt. Het leidt jou namelijk naar andere lagen van bewustzijn waarop jij tot een dieper inzicht komt. Omdat je de tijd neemt om onder deskundige begeleiding uit te zoeken wat jouw ontwikkeling in de weg zit, creëer je ruimte voor verandering. Jij kunt in alle vrijheid weer kiezen voor jouw volgende stap.

Voor persoonlijke vragen op werkgebied

Jij weet dat het beste in werk nog moet komen en daar wil je werk van maken. Jouw vraag heeft te maken met jouw persoonlijke situatie en er is een reden waarom je nog niet bent waar je wilt zijn in werk. Een training of cursus op het vlak van persoonlijke ontwikkeling is minder geschikt omdat je niet zozeer een vaardigheid wilt leren, als wel de toekomst dichterbij wilt brengen, maar hoe?

Bij een business retraite benader je jouw vraag vanuit onverwachte invalshoeken. Dat geeft vernieuwd inzicht waardoor je andere verbanden gaat leggen. Het beeld over jouw situatie verandert waardoor je in staat bent om betere en passende keuzes te maken voor jezelf. Omdat je in jezelf verandering en beweging hebt laten ontstaan, lukt het makkelijker om dat buiten jezelf ook te doen. Meestal is daar niet veel voor nodig, omdat je merkt dat de wereld om je heen ook anders is gaan bewegen.

Ik wil graag meer weten over Welkom Thuis!

Zelf-leiderschap voor verandering van binnenuit

In ieder van ons leeft een ‘zelf’ die kalm, stil, nieuwsgierig, harmonieus en compassievol is. Dit is een (metaforische) plek waar je naar toe kan gaan die je vast wel kent uit meditatie, yoga, mindfulness of gewoon van een boswandeling. Dit ‘zelf’ is niet alleen een veilige haven om naar toe te gaan bij drukte en stress. Uit wetenschappelijk onderzoek leren we dat we dit ‘zelf’ een leiderschapsrol kunnen geven, ofwel ‘zelf’-leiderschap kunnen vergroten voor meer rust en gronding in ons werk. Nieuwsgierig? In onze visie die ten grondslag ligt aan onze business retraites lees je hier meer over.

Welkom Thuis is jouw plek van stilte voor groei. Meer weten?
Je kunt ons volgen en op de hoogte blijven.
Workation