Soulmates

Geef me werk dat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken.

Confucius, filosoof

Werk samen met je bestemming, ga er niet tegen in, lig niet dwars. Geef je bestemming de kans zichzelf te vervullen.

Nisargadatta Maharaj, Indiaas spiritueel leraar

Zelfbewuste professionals volgen hun innerlijk kompas en ervaren zo meer rust, helderheid en impact in hun werk. 

Als je hier iets van merkt:

  • Er zit méér in jou dan je nu laat zien in je werk. Je weet dat je talenten hebt die nu onderbelicht zijn en die je graag in wilt zetten. Je wilt het beste uit jezelf halen, maar hoe?
  • Je bent uitgegroeid en toe aan een volgende stap, maar wat? 
  • Je hebt een goede baan, maar diep van binnen kriebelt er iets. Zelfstandig ondernemerschap? Iets heel anders gaan doen? 
  • Je hebt behoefte aan een pas op de plaats: verdieping en reflectie op jezelf om werken voor jou gewoon gemakkelijker en lichter te maken. 

Of een signaal hiervan herkent: 

  • Lekken van energie: het is te veel, te hapsnap, de waan van de dag overheerst, je loopt achter de feiten aan. Dat geeft een leeg of onbevredigd gevoel. 
  • Je voelt je ongelukkig in je werk: je bent niet zo succesvol als je zou willen. Je zou meer gewaardeerd willen worden om wie je bent en wat je te bieden hebt. Je wilt stralen en sprankelen maar dat lukt je niet goed. 
  • Je bent geregeld geïrriteerd of gefrustreerd op je werk en vraagt je af waar dit mee te maken heeft. Iets in jou zegt je dat het met jou te maken heeft, dat je niet op de juist plek zit of niet in de juiste werkomgeving. 
  • Als je eerlijk bent, houd je dit niet veel langer vol. Voordat je bij de bedrijfsarts belandt met een burn-out of bore-out wil je hier iets aan doen.

Allemaal tekens dat er iets moet veranderen, dat JIJ iets wilt veranderen. Je kunt wachten tot er iets gebeurt, maar dat is niet zo ‘des soulmates’. Een soulmate neemt zichzelf serieus en wil eerst en vooral weten wat de diepere betekenis is van de situatie waar ze inzitten.

Een soulmate zoekt naar diepere betekenis

 

Wat wil jouw gevoel je zeggen? Welke groei dient zich van nature aan? Net als een slang die vervelt. Het oude laat je los, en het nieuwe komt glinsterend tevoorschijn. Daar wil je ruimte voor maken, dat wil je onderzoeken. Je weet dat je een bestemming hebt, dat je ‘iets hebt te doen’ en daar luister je naar. Je wilt helemaal jezelf kunnen zijn in je werk, zonder onnodige druk en vrij van stress. Als je weet wat de bedoeling is voor jou, als je helder hebt waar je nu staat en wat dat voor jou betekent, geeft dat rust. Je werkt vanuit innerlijke kracht en wijsheid en weet dat je op het juiste spoor zit. Jouw spoor. 

Dat maakt soulmates een tikkeltje eigenwijs. Ze willen graag uitzoeken wat het beste bij hen past. Ze weten gewoon dat er een uniek pad voor hen is uitgestippeld en dat willen ze dolgraag volgen. Dat maakt soms ook kwetsbaar en onzeker, waardoor het extra belangrijk is dat ze dichtbij zichzelf blijven. Ze hechten grote waarde aan waarheid (oprechtheid) en vrijheid (de ruimte om eigen keuzes te maken). 

Herken jij dit en wil je geïnformeerd blijven?
Meld je dan aan voor de updates van Welkom Thuis.