Professionele ontwikkeling

Ontwikkelen naar meesterschap vraagt vaardigheden en autoriteit: je positie innemen met impact.

Voor beroepsmatige vaardigheden ga je naar de vakspecialist.

Voor ontwikkeling op het vlak van autoriteit, autonomie, positie en impact kom je Thuis.

Bekijk het aanbod 06 – 21 435 468

welkom thuis professionele ontwikkeling

Wat is professionele ontwikkeling?

Leerling, gezel, meester is van oudsher het pad van de professional. Iedere fase kent een eigen leerproces met als gemeenschappelijke deler het toevoegen van waarde. Naarmate je als professional ontwikkeld, wordt het steeds belangrijker om impact te hebben. Dat betekent dat jij wordt gehoord. Collega’s zien jou als deskundige. Je hebt invloed op je omgeving door jouw kennis en ervaring. Je positie innemen maakt onderdeel uit van jouw professionele ontwikkeling.

Waarom is dat belangrijk?

In het streven naar efficiency zie je in organisaties de ruimte voor professionele autonomie onder druk komen te staan. De professional wil goed en zorgvuldig handelen, de leidinggevende wil tempo maken. Bij de ontwikkeling naar meesterschap hoort het leren om het juiste evenwicht te vinden: ruimte voor jouw deskundigheid in relatie tot andere belangen in de organisatie. Je komt verder als jij leert hoe jij dat kunt doen.

Groei naar meesterschap

Bij professionele ontwikkeling naar meesterschap loop je tegen verschillende factoren aan. De eerste is werkdruk. Door de grote vraag naar jouw deskundigheid blijf je hangen in de uitvoering. De tweede is standaardisering. Dat is voor de organisatie makkelijker, maar jij ziet het effect ervan op kwaliteit. Voor jou betekent dit minder voldoening. De derde heeft te maken met de bijdrage die jij wilt leveren aan een lerende organisatie. Je wilt je kennis overdragen, een mentorrol op je nemen of helpen bij het evalueren van complexe casussen. Je ziet hier alleen weinig ruimte voor. Je groei naar meesterschap stagneert en dat frustreert.

Business Retraites professionele ontwikkeling

Bij een business retraite keer je naar binnen om de meester in jou naar voren te halen. Die is er namelijk al. De meester in jou voelt een enorme behoefte om van toegevoegde waarde voor de organisatie te zijn. Tijdens een één- of meerdaagse retraite ontdek je nieuwe mogelijkheden om jouw invloed en impact te verhogen. Onder deskundige begeleiding van een organisatiecoach vind je nieuwe verbanden tussen jouw professionaliteit en de belangen van de organisatie.

Bij Welkom Thuis willen we het beste resultaat voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom maken we uniek programma speciaal voor jou. Het programma is erop gericht om het beste uit jou te halen zodat jij in je werk meesterschap kunt tonen met voldoening en impact. Goed voor jou, goed voor de organisatie.

Free your spirit

Bel Aarnout direct om een afspraak te maken voor een kosteloze intake

Professionele ontwikkeling: voor wie?

Een business retraite op het vlak van professionele ontwikkeling is bedoeld voor professionals die de beste willen zijn in hun vak. Om dat te bereiken willen ze zowel hun vakinhoudelijke vaardigheden ontwikkelen, als hun stem laten horen in de organisatie waar het gaat om een professionele cultuur. Ze staan voor een lerende organisatie. Het zijn professionals met een hoge mate van betrokkenheid.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek

Wil jij meesterschap ontwikkelen en groeien als professional? Bel ons voor een gratis kennismakingsgesprek, stuur ons een berichtje of vul het contactformulier in. We bellen je dan zo spoedig mogelijk terug.

Bekijk het aanbod 06 – 21 435 468

Neem direct contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.