Thuis zijn

Margriet van de Kamp en Aarnout van Gilst zijn samen Thuis.

Margriet

In november 2017 zat Margriet in de trein op weg naar Den Helder. Ze tuurde uit het raam en plots zag ze haar toekomst voor zich: op een rustige, stille plek met soulmates ‘werken’ aan bezinning, verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Die plek was Thuis, waar wonen en werken samenvallen. Ze zag een fijn huis, een stuk grond met een moestuin, rondscharrelende kippen, een eigen ruimte om soulmates te ontvangen, en mogelijkheden voor stilteplekken of overnachtingen. Een plek die ze samen met Aarnout tot volle bloei wilde laten komen. En nu is het zover: Thuis is een feit!

Thuis maakt Margriet de programma’s en begeleidt ze soulmates individueel of in groepen. Het is haar visie dat we als werkend Nederland in een patroon zijn beland waarin we telkens de voorkeur geven aan kwantiteit, prestatiedoelen en economische waardering van ‘input en output’ (ofwel kosten/baten in termen van geld). Ondanks alle goede bedoelingen (bijvoorbeeld terug naar de bedoeling, begin met het waarom, het voeren van het goede gesprek, intrinsieke motivatie e.d.), lukt het maar niet om dat patroon te doorbreken. Dat heeft niets te maken met het gedachtegoed van al deze interventies, en ook niet met de oprechte behoefte daaraan. Momenteel schrijft Margriet een boek om hier dieper op in te gaan en toe te lichten waarom een plek als Thuis nodig is om de menselijke maat weer terug te brengen in werk. Bij de updates over Thuis kun je geregeld iets lezen over de vorderingen van het boek.

Aarnout

Op die bewuste dag in november deelde Margriet haar droom met Aarnout. De volgende dag zocht hij direct naar de plek om Thuis neer te gaan zetten. Het heeft even geduurd voor ze de plek vonden, maar in het najaar verhuizen Margriet en Aarnout naar Lochem.  Als vastgoedmanager is Aarnout de aangewezen persoon om de verbouwing van Thuis te begeleiden. Daarna(ast) is hij allround manager van Thuis en kun je met al je vragen ook bij hem terecht.

Aarnout zet zijn jarenlange kookervaring en vooral kookplezier in voor Soulmates. Als het gaat om jou als mens, om wie je wezenlijk bent, dan vraagt dat om voeding voor lichaam, ziel en geest. En dat begint bij vers, gezond en gevarieerd eten. Het liefst uit onze eigen tuin. Daarbij heeft Aarnout een hekel aan herhaling. Dus kom je vaker Thuis, dan word je telkens verrast met nieuwe gerechten en tussendoortjes.

Welkom Thuis in Lochem!

Esther

Drie weten meer dan twee, en daarom helpt Esther Sibbel met het vormgeven van de communicatie. Zij heeft haar sporen verdiend op dit vakgebied en toont met haar creativiteit, focus en doortastendheid haar absolute meerwaarde voor Thuis. Zij is een echte Soulmate en we hopen dat zij nog lang verbonden blijft aan Thuis. Esther is als zelfstandig ondernemer ook beschikbaar voor jou. Lees hier meer over haar Spirit.