Lerend Leiderschap

De essentie van leiderschap is in verbinding zijn: met medewerkers,  doelstellingen, het krachtenveld buiten de organisatie, de dynamiek in de organisatie en die in jezelf, met eigen normen en waarden en die van de organisatie. Op grotere schaal speelt nog de verbinding met de wereld die om leiderschap in verandering vraagt. Heel uitdagend, maar lang niet altijd even makkelijk om daarin stevig te staan.

In verbinding gebeurt van alles: situaties die je vleugels geven, maar ook dingen die je onderuit dreigen te halen. Je ontmoet onvoorziene omstandigheden, dilemma’s en paradoxen. Je botst op ingesleten patronen en hardnekkige kwesties en ontmoet onverwacht succes. Hoe jij in die dynamiek staat en erin groeit, dat is waar het bij lerend leiderschap om gaat.

Bekijk het aanbod 06 – 21 435 468

welkom thuis leiderschap

Wat is lerend leiderschap?

Lerend leiderschap verwijst naar een verandering in leiderschap die van binnenuit komt.

In complexe verbindingen zijn gebruikelijke oplossingen, zoals beheersmechanismen, niet meer toereikend. Je stapt als leidinggevende steeds vaker in situaties waarin je niet terug kan vallen op routines. Jouw rol is in verbinding tot antwoorden te komen. ‘Leren’ verwijst naar een andere houding aannemen en nadrukkelijker gebruik maken van jezelf als instrument voor leiderschap. Het veronderstelt vakkennis en basisvaardigheden op het vlak van leidinggeven.

In lerend leiderschap gaat het om:
• Leren om ‘vertrouwen houden in jezelf’ als uitgangspunt te nemen.
• Bronnen van wijsheid, kracht en creativiteit leren inbrengen in leiderschap.
• Openstaan om een lerende houding te ontwikkelen.
• Onderzoeken wat jouw verantwoordelijkheid is in een situatie en wat je daarin (nog) hebt te leren.

Bij lerend leiderschap ben jij de sleutel tot succes.

Lerend leiderschap ontwikkelen

In de visie van Welkom Thuis sta jij centraal bij het ontwikkelen van leiderschap, en niet het programma of een model. Dat sluit naadloos aan op lerend leiderschap. Jouw persoonlijke vraagstukken vormen het vertrekpunt.

Onze aanpak richt zich op onderzoeken vanuit verschillende invalshoeken. We helpen je verdiepen om verbanden te leggen tussen wie jij ten diepste bent, waar jij voor staat in leiderschap en de organisatiecontext. Je reflecteert met het oog op ‘een betere leider in een betere organisatie’. We rijgen op maat gemaakte oefeningen aanéén om te komen tot een nieuw, helder perspectief voor jou. Een perspectief waar leiderschap voortkomt uit de plek van rust, balans en wijsheid en zich toont in duidelijke besluiten in combinatie met weloverwogen, daadkrachtig en respectvol handelen met impact.

Free your spirit

Bel Aarnout om een afspraak te maken voor een kosteloze intake

Business Retraites leiderschap

We ontwikkelen leiderschap op unieke wijze in Leiderschap met Spirit of, nog persoonlijker, tijdens een business retraite.

Een business retraite is een één of meerdaagse verdieping op leiderschap met een speciaal voor jou op maat gemaakt programma. Margriet combineert haar jarenlange ervaring als organisatiecoach met kennis op het vlak van systemisch werken en sjamanistische methoden. Ze begeleidt jou deskundig en effectief naar jouw antwoorden, inzichten en strategie.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om afstand te nemen van je werk om diepgaand te kunnen leren. Daarom vinden al onze retraites plaats bij ons op locatie met verblijf in één van onze studio’s. Ook snappen we dat je geen behoefte hebt om van alles over je werk uit te moeten leggen. Margriet heeft talloze organisaties gezien en houdt van persoonlijke vraagstukken binnen een organisatiecontext. Op dat snijvlak heeft ze zo’n 25 jaar werkervaring. Die zet ze met liefde in voor jou op weg naar leiderschap met impact.

Maak een afspraak maar in maart een gratis kennismakingsgesprek

Ben je toe aan een volgende stap in leiderschap? Is leiderschap jouw natuurtalent dat je tot volle wasdom wilt laten komen? Bel ons gerust voor een kennismakingsafspraak of gewoon voor informatie. Je kunt ons ook een bericht sturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Bekijk het aanbod 06 – 21 435 468

Neem direct contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.