Portret Ilja van den Brandt, officemanager Universiteit Leiden

Bezield werken is voor mij dat je doet waar je hart blij van wordt. Je werkt aan iets waar je hart naar uit gaat. Dat heet niet voor niets zo. Ik kan dat echt voelen. Degene die aan het werk is, is dan niet zozeer ‘jij als mens’ maar meer ‘jij op zielsniveau’. Een tijdje terug maakte ik bijvoorbeeld een ontwerp voor mijn tuin. Zoiets had ik nog nooit gedaan en er gebeurde iets fundamenteels met mij. Ineens had ik het gevoel dat ik thuiskwam. Mijn zoon zag het ook. Zo wonderlijk. Als ik werk met spirit, verdwijnt al mijn onzekerheid. Dan vraag ik me niet af of het wel goed genoeg is: ik vind het goed genoeg.

“Ik maak de wereld mooier met mijn creativiteit”

Ik heb de overtuiging dat ik de wereld mooier kan maken. Dat uit zich in alles: in mijn politieke voorkeur, mijn liefde voor kunst en muziek en in het dagelijks leven. Zo zag ik een verwarde man in de supermarkt die niet genoeg geld bleek te hebben. Ik wist meteen dat ik hier moest helpen en heb het resterende bedrag voor hem betaald. Dat is een praktisch voorbeeld. Zelf maak ik de wereld mooier met mijn creativiteit. Die heeft vrijheid en ruimte nodig. Als dat niet kan stromen, omdat ik bezig ben met repeterende handelingen of taken waar geen fantasie voor nodig is, dan gaat mijn bezieling eruit. Op mijn werk zoek ik naar mogelijkheden om mijn creativiteit te uiten, maar ik zoek het met name buiten mijn functie. Zo ben ik een opleiding tot tuinontwerper gaan volgen en coach ik kinderen.

“Intuïtie kun je beschrijven als de voelsprieten van de ziel”

In mijn werk vind ik bezieling via mijn sensitiviteit. Je zou intuïtie kunnen omschrijven als de voelsprieten van de ziel. Dat komt van binnenuit en is heel sterk bij mij. Ik kan voelen wat een collega nodig heeft. Dan maak ik een praatje en besteed ik aandacht aan wat er is. Ik merk dat dat wordt gewaardeerd. Die persoonlijke aandacht zorgt er wat mij betreft voor dat onze afdeling een beetje mooier wordt. Het gaat niet alleen om het werk en de inhoud maar ook om de menselijke kant. Dat past bij mij: ik help graag anderen om het beste uit zichzelf te halen. Zo worden zij ook weer een beetje mooier, en voor mij is het een manier om te werken vanuit mijn hart.

Welkom Thuis is een plek van bezinning. Je leert er dichtbij jezelf te blijven in je werk zodat je bezieling voelt. Dat geeft rust, helderheid en zelfvertrouwen. Je werkt vanuit innerlijke kracht en hebt impact. Is dat iets waar jij naar verlangt? Lees meer over wat wij bieden op deze site.