Portret van Brigitte van Tuijl, schrijver en mastercoach

Wat is bezield werken voor jou? 

Doen waarvoor je geboren bent! Voor mij is dat schrijven. Dat is waar ik het meest van houd. Voor mij is het geen werk, het is echt wie ik ben. Dat wist ik al toen ik vijf was. Ik kon niet wachten om te leren lezen. Mijn moeder vertelde dat ik als baby in de box zat met een tijdschrift. Ieder kind zou ermee gaan spelen, eraan trekken en verscheuren. Ik niet, ik sloeg iedere bladzijde netjes om alsof ik erin aan het lezen was. 

Het zijn is voor mij een cruciaal punt. Wie ik ben, praktisch én spiritueel, dat maakt mijn boeken uniek. Ze gaan over wat ik anderen leer: hoe je jezelf neer kunt zetten in de wereld op jouw manier en zo bijdraagt aan een betere wereld. Ik neem je mee de diepte in, maar breng tegelijkertijd ook lichtheid. Ik houd van een knipoog. 

Wat jij bijdraagt aan de wereld mag niet ten koste gaan van jezelf, want dan draag je juist niet optimaal bij. Ik geloof dat ieder mens, ieder levend wezen, een functie heeft in het geheel. Vanuit die functie draag je hoe dan ook bij aan het geheel. Daarom is het zo belangrijk om te doen waarvoor je bent geboren. Als je dat niet doet, ga je je jezelf forceren. Dat gaat ten koste van jezelf, bijvoorbeeld omdat je minder energie hebt. Als je je vrij voelt en werken gaat moeiteloos, dan ben je op je best. In mijn visie ben je dan het gelukkigst en draag je het meeste bij. 

Diep van binnen wéét je waarvoor je bent geboren. Dat is geen beslissing die je neemt, het is een gevoel dat voorbij gaat aan woorden. Het is echt een weten. Net zoals je weet dat je de juiste partner hebt gevonden. Je kunt een lijstje maken met eigenschappen, maar als je hem of haar ontmoet, wéét je dat hij/zij het is. Dat weet je niet aan de hand van je lijstje. Je intuïtie speelt hierin een grote rol. 

Voor mij is mijn intuïtie, vrij naar Einstein, heer en meester met mijn ratio als nederig dienaar. Ik maak bewust ruimte om te luisteren naar mijn intuïtie. Dan keer ik naar binnen en stel mezelf de vraag wat de bedoeling is in die situatie. Ik luister naar het antwoord en doe dat dan ook, hoe gek het ook in mijn oren klinkt. 

Iedereen herkent dit: op je to-do-lijstje staat dat je die klant moet bellen. Je voelt weerstand, maar belt toch want je wilt een aantal dingen af hebben. De klant blijkt dan in vergadering te zitten, of het gesprek verloopt moeizaam of het komt helemaal niet uit. Terwijl als je de ingeving krijgt om te bellen en je doet dat, gebeurt het eigenlijk altijd dat je de klant dan direct aan de lijn hebt, en met een beetje geluk moest hij jou net hebben. Dan werk je bezield. 

Brigittes laatste boek is ‘Unmute Your Life – break free from fear & go for what you REALLY want’. 

Margriet leert jou bij Welkom Thuis met bezieling te werken. Ze laat je ervaren hoe je dichtbij jezelf blijft in je werk zodat je meer in balans bent. Bezieling geeft rust en zelfvertrouwen. Het maakt dat je innerlijke kracht ervaart waarmee je impact hebt in je werk.