Visie van Welkom Thuis

Onze visie gaat over jou

Wij geloven dat jij iets te doen hebt in deze wereld. Diep van binnen weet jij dat je iets hebt bij te dragen dat uniek is en dat een hoger doel dient. Werk is meer voor jou dan status en salaris. Alleen jij kan die bijdrage leveren om de eenvoudige reden dat er niemand anders is die jouw leven leidt. Wij geloven in jou. Dat is het uitgangspunt van de visie van Welkom Thuis

Wij geloven in jou

Jouw bijdrage is nodig om de wereld beter te maken. Daar geloof jij in en dat is wat jou drijft. Het woord beter betekent enerzijds ‘overtreffen’ en anderzijds verwijst het naar een situatie van ziekte, een situatie die uit balans is. Zodoende is ‘beter worden’ de vorige situatie overtreffen door de balans te herstellen.

De weg naar balans is de weg in balans

De weg naar balans is de weg in balans: balans, harmonie, kalmte vinden in jezelf. In balans zijn geeft een gevoel van thuis zijn in jezelf. Je staat open voor anderen en bent nieuwsgierig. Wellicht ken je het gevoel van balans door yoga, meditatie of mindfulness. Zo lijkt het een ervaring of plek waar je naar toe kunt gaan om rust te vinden.

Wat veel mensen niet weten is dat dit niet alleen een uitvalsbasis is, maar dat jij dat ‘zelf’ bent. Het is het ‘zelf’ in jou dat ongeschonden is en stil. Het is het ‘hele’ zelf: het is heel en in staat om te helen. Dat betekent dat je met zelfleiderschap leiding kunt geven aan verschillende delen in jezelf (onzekerheid, ambitie, visie e.d.) zodat jij de balans herstelt en je doelen vandaaruit bereikt. Verandering loopt van binnen naar buiten. Dat is de meest natuurlijke weg, namelijk de weg van groei.

Zelfleiderschap voor verandering van binnen naar buiten

In je werk wil je je niet gevangen voelen door patronen waar je last van hebt of druk ervaren omdat iets ‘nou eenmaal moet’. Met zelfleiderschap leer je met compassie naar jezelf kijken. Zo maak je de weg vrij voor heling. Een voorbeeld daarvan is het doorbreken van patronen of het ontmantelen van belemmerende overtuigingen.

Wat je leert over jezelf uit de diepere lagen van wijsheid, creativiteit en kracht, helpen we omzetten naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt het grote verschil tussen een retraite en een business retraite. De deskundige begeleiding van organisatiecoach Margriet zorgt ervoor dat jij je ontdekkingen vertaalt naar een strategie en concreet gedrag. Het resultaat is dat jij hebt geleerd hoe je bij jezelf kunt blijven om te bereiken wat jij voor ogen hebt.

Heel jezelf en bereik wat jij graag wilt in je werk

Met onze business retraites begeleiden we jou naar het ‘zelf’ dat heel is zodat jij datgene wat je wilt bereiken op de meest natuurlijke manier dichterbij brengt. In de visie van Welkom Thuis is de weg van binnen (zelfleiderschap) naar buiten (verandering) de grondlegger van persoonlijke, professionele en leiderschapsontwikkeling. Het brengt je balans en maakt je heel. Er staat niets meer in de weg om helemaal jezelf te zijn in je werk en te bereiken wat jij graag wilt.